10 saker du bör göra snabbt för att hitta en förlorad hund

Det finns inget värre för en hundägare än tanken av att hunden har försvunnit. Det händer oftare än vi tror, ​​antingen för att kopplet går sönder, för att vi går vilse eller för att vår hund distraheras av andra hundar; men tyvärr kan vem som helst gå vilse.

Vi kan inte skylla på hundarna, de är djur och även om vi har sett att vissa kan resa hundratals kilometer, Så här kommer en rad av tips om din hund kommer bort.

Se nedan våra tips:

1. Agera omedelbart

Försök att kontrollera dina känslor. Förlorade husdjur hittas vanligtvis inom de första timmarna efter att de försvunnit (89 % under de första 12 timmarna) och nära där de senast sågs.

Det gäller att agera snabbt, ring efter akut hjälp. Och kom ihåg, om du har ett halsband finns det fler chanser att få tillbaka det!

2. Gå tillbaka till platsen där ni senast var

Det är det bästa stället att börja leta eftersom hundar tenderar att gå i cirklar när de går vilse.

Ta med något bekant till dem så att de lätt kan upptäcka det genom att lukta. Om du inte kan hitta det, lämna föremålet i ett närliggande träd och kolla in ett par timmar för att se om det fortfarande finns där.

3. Titta på Internet

Om din hund har ett Microchip kan du söka online i databaserna om någon har hittat det och har anmält förlust. Alternativ kolla i lokala facebook grupper.

4. Titta på bekanta platser

Hundar, precis som människor, tenderar att återvända till platser det redan känner till. Så att leta efter den på de vanliga ställena där du tar den på en promenad kan vara till en stor hjälp.

5- Bredda sökningen mer och mer

Allt eftersom timmarna går breddar hundarna sin krets av utforskande, så du måste leta efter dem längre och längre bort. Glöm inte att titta noga där du ser andra hundar.

6. Glöm inte att lägga upp annonser

Oavsett om det är på sociala medier eller anslagstavlor kan det räcka långt med att placera annonser med din hunds foto och ditt telefonnummer.

7. Kontakta alla dina vänner och familj

De hjälper dig att leta efter din hund och bekanta känner nog din hund sen tidigare, så det kan vara till en stor hjälp.

8. Ring polisen och djurhem runt omkring.

Meddela myndigheterna. På detta sätt, om de hittar det kommer de att meddela dig istället för att ta det till kenneln.

9. Detektiv

Det finns experter som har hand om att leta efter förlorade hundar. Om du ser att saker och ting blir komplicerade kan du nog börja överväga att ta hjälp av en.

10. Ge aldrig upp

Försök hålla dig lugn och ett positiv attityd kommer att hjälpa dig.

Dela denna artikel med dina vänner


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*