9 saker som din hund ALDRIG ska få äta

Vill du skämma bort din hund med godsaker, gör det, men inte med något av detta.

9 saker som din hund aldrig ska få äta

Det är lätt hänt för oss människor att börja skämma bort hunden med godsaker, men det kan också vara riktigt farligt för dem.

Här nedan är 9 saker som kan göra din hund jätte sjuk.

Lök och vitlök
Det krävs en del lök för att det ska påverka din hund, men dumt att chansa. Då Lök skadar hundens blodceller inuti kroppen.

Källa: Pixabay

Macadamianötter
Orsakar en del magproblem hos djur, och kan till och med vara giftigt i mängder. Det kan bli temporärt att din hund inte ens kan stå upp eller gå.

Laktos
Flesta hundarna tål inte laktosen som finns i det olika mejeriprodukterna. Då det är svårt att bryta ner laktosen så blir det jobbigt för din hund och deras mage.

Vindruvor
Det sägs att Russin, tranbär och vindruvor kan alla orsaka en plötslig hjärtsvikt hos din hund, enligt Good Housekeeping.

Källa: Pixabay

Avokado
Dom kan råka få i sig kärnan som finns i avokadon, vilket då kan leda till stopp i tarmarna. Sedan är det hög fetthalt så det kan göra så din hund blir dålig i magen.

Alkohol
Då hunden har mindre kroppsmassa så tål det inte alkohol lika mycket som oss människor, så det påverkas mer än oss. Då det blir svårt för hunden att bryta ner det och leder till alkoholförgiftning.

Majskolvar
Där är principen likadan som Avokadon, kan bli stora problem i hundens tarmsysten, även svårt på röntgen hos veterinären att se Majskolvarna.

Choklad
Denna punkt bör alla redan känna till, men det ämnet som existerar i kakaon kallas teobromin och gör att din hund börjar spy, blir uttorkad, får magsmärtor, muskelkramp, orgelbunden hjärtrytm och i värsta fall leder det till tråkigheter.

Källa: Pixabay

Vitt bröd
Kan innehålla både socker och olja som kan va farligt och skapa stora problem för din hund. Om din hund äter en stor mängd kan den få bukspottskörtelinflammation, enligt Good Housekeeping.


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*