Chihuahua slog rekord i födda valpar

Det finns många djur som far illa världen över men det finns också djur som hamnar hon älskande och omvårdande människor. Människor som gör allt för att skydda dem och ta hand om dem.

Organisationen Unleashed Pet Rescue och Adoption hjälper djur som farit illa var nyligen med och räddade en grupp försummade hundar av rasen chihuahua. En av hundarna var dräktig och kunde föda vilken minut som helst och som tur var kom hon ifrån platsen där hon blivit misskött.

Josie Brown har kontakt med djurorganisationen och blev fostermamma till den chihuahua som var dräktig.

chihuahua1

Hon är dessutom fostermamma till flera andra djur och när hon såg den här chihuahua, som fått namnet LOL, skyndade hon för att hjälpa till.

Och det tog inte lång tid från det att hunden kommit tillrätta hos sin nya familj innan det var dags att föda sina valpar. Det var dessutom, passande nog, på den internationella valpdagen och hon var omgiven av en älskande familj som tog hand om henne.

Men efter att fyra – fem valpar kommit ut såg Josie att hunden fortfarande var rund om magen. Hon blev då lite orolig då hon visste att en chihuahua föder omkring 5 valpar. Men den här mamman förlöste 10 stycken under en 12 timmar lång förlossning.

När familjen vaknade upp nästa dag, spända av förväntan så gick Josie omedelbart till LOL för att titta till henne. Hunden mådde bra och allt verkade vara som det skulle med de små hundvalparna. Men när Josie bestämde sig för att räkna dem, fick hon det till 8 pojkar och 3 flickor.

Hon insåg att det inte stämde med det hon kommit fram till dagen innan och räknade flera gånger för att kontrollera att det verkligen stämde. Sedan insåg hon den fantastiska sanningen.

chihuahua2

Hon tittade efter på internet och gjorde efterforskningar. Men till slut insåg Josie det stora, familjens chihuahua hade precis slagit ett världsrekord. Enligt Guiness Rekordbok hade aldrig en chihuahua fött så många som 11 valpar.

Du kan se ett inslag om det hela nedanför:

[YouPlaySinglePlayer video=”886,829,194666″ ap ]

Helt underbart eller hur?

Dela gärna vidare om du också skulle vilja ha 11 valpar hemma!


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*