Därför vill hunden följa med dig in på toaletten – anledningen är mycket viktigare än du tror

Den största anledningen till varför man skaffar sig en hund är att man alltid har sällskap. Man har alltid en partner som håller en sällskap. Som finns där när man behöver den oavsett om man är glad eller ledsen. Något som man inte får på samma sätt av någon eller något annat.

Alla som äger eller har tagit hand om en hund, vet att den gärna följer med en in på toaletten. Men de allra flesta vet inte om varför, eller att hunden gör det av en speciell anledning.

Nedanför hittar du en lista på 9 saker hundar gör och varför de gör dem:

1: De klassiska hundögonen
Att ”ta till hundögonen” är något människor gör när de vill ha något, men så är det inte för våra husdjur. När hundar gör detta så visar dem att det finns ett känslomässigt band och en tillit mellan er.

2: De kommer bärandes med gåvor
Vi menar inte att de gått och köpt en present. Nej, vi pratar om när hundar kommer till dig för att lämna något de har burit i munnen. Detta gör de för att de vill visa något eller dela med sig av glädjen som föremålet innebär.

3: De vill gosa efter middagen
När en hund är mätt och belåten mår den bra. Om den då kommer till dig för att gosa in sig betyder det att den är bekväm runt dig.

4: Det vet när något är fel
Hundar behöver inte prata med människor för att förstå att något är fel. Hundar är bra på att läsa kroppsspråk, och märker de att du är ledsen tröstar de gärna.

5: De följer efter dig in på toaletten
Att en hund följer med dig in på toaletten är ett bra tecken, det visar nämligen att den står dig nära. Enligt veterinärer så är det en hunds instinkt att göra allt med sin familj.

6: De slickar dig i ansiktet och på kroppen
Om en hund vill slicka dig i ansiktet har den en bra känsla gällande dig. En hund stressar ner när den slickar någon i ansiktet, men det är också ett sätt att visa kärlek.

7: Den blir sjövild när du kommer hem
En fin sak med hundar är att de inte döljer sina känslor. En hund som hoppar högt när du kommer hem är glad att se dig.

8: De lutar sig mot dig
Om en hund lutar sig mot dig söker denne trygghet och kärlek, även hundar behöver det.

9: De kryper upp i din säng
Hundar kan enkelt göra sig bekväma överallt, men väljer de att göra det i din säng så beror det även på att de är ute efter att känna din lukt och värme.

Det här visar verkligen varför hundar finns och varför många av oss känner att vi behöver en hund i våra liv. De finns alltid där för oss, oavsett om vi är glada eller ledsna. Oavsett om vi ber dem om det eller inte så finns de alltid där.

En hund är en livskamrat på samma sätt som en partner är, åtminstone på många sätt och vis.

Dela gärna vidare om du likt oss inte skulle kunna leva utan en hund i ditt liv!


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*