Flera lovar att inte lämna husdjur efter att ha sett video av ensam hemmahund

Djurägare har lovat att aldrig lämna sina lurviga vänner ensamma efter att ha sett övervakningsfilmer av en hund som lämnats på egen hand.

Videon delades på Reddit med texten: ”Den här övervakningskameran fångar ögonblicket när en hund tog sin ägares sko och sov bredvid den och visar hur mycket han saknar sin ägare när han var på jobbet.”

Klippet blev viralt och fick 112 000 uppröstningar, med många människor som sa att de inte kunde stå ut med tanken på att lämna sitt husdjur så till synes ensamt.

En person sa: ”Det var allt. Jag lämnar aldrig min hund ensam igen.”

En annan kommenterade: ”Det krossade mitt hjärta lite! Behöver en vän, tror jag. Så ensam.”

En tredje tillade: ”Kära dagbok, min käraste människa har återigen försvunnit spårlöst. Allt jag har kvar att minnas dem i är en sko, som jag har tagit till soffan för att sova med och minnas dem…”

En annan skrev: ”Jag tror inte att jag skulle kunna gå till jobbet efter att ha sett det.”

Men vad tror vi människor? Är den här filmen ett otvetydigt bevis på att den här hunden är desperat ensam och längtar efter sin ägare? Eller är alla ovanstående personer lite melodramatiska om en hund som tar upp en sko?

Tja, jag antar att vi aldrig kommer att veta säkert; men vi vet att hundar kan känna sig extremt oroliga när de är utan sina ägare.

Dr Sean O’Hara, föreläsare i kognition och beteende vid vilda djur vid University of Salford, förklarade till LADbible : ”I dag, även om vi [hundar och människor] nu ockuperar samma sociala grupp, finns det ett problem i att vi kommer från olika evolutionära sociala gruppbakgrunder.

”Människor lever i ett socialt system för fission-fusion – ett där grupper under loppet av en enda dag går samman, upplöses, splittras och möts igen, alla med grupperingar av olika sammansättning. Hundar har upplevt denna form av socialt liv under en längre tid. mycket kortare period av deras evolutionära historia än vi, efter att ha utvecklats och lever i helt sammanhållna grupper, dvs sådana som inte tillfälligt splittras.

”Social isolering är därför ofta problematiskt för dem och de kan uppleva ångest på grund av separation.

”Det är också sant att när hundar är sociala djur kommer de sannolikt att känna sig mindre trygga i de tider de lämnas i social isolering. Sociala djur har visat sig längta efter social kontakt när de isoleras mer än mat.”

Så ja, att gå till jobbet varje dag blev bara ännu svårare. Dessutom förstår inte hundar tid, vilket betyder ”när du går är du borta från deras värld”. Men innan du lämnar in din anmälan, överväg följande tröst.

Dr O’Hara tillade: ”Betyder det verkligen att du inte längre existerar för din hund när du lämnar rummet eller går ut för att jobba för dagen? Forskning tyder faktiskt på nej.

”Även om hundar inte verkar ha en förståelse för tid, lär de sig genom enklare ”associativ inlärning” betyder att du kommer att återvända. Det är därför troligt att ångest är närvarande från början, men de flesta hundar kommer att lära sig – även om de inte förstår – att du kommer så småningom tillbaka.”


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*