Hund delar mat med en hungrig hemlös Katt

Den söta hunden, som heter Pudding, filmades av sin ägare Ms Fu utanför deras hem i Weifang i Shandong-provinsen .

Ms Fung delade klippet på Douyin – den ursprungliga kinesiska versionen av TikTok – där användare blev förälskade i Pudding för hans vänliga handlingar.

Hans ägare fruktade först att Pudding kan ha använt maten som en fälla för att försöka locka katten till ett slagsmål, men hon behövde inte oroa sig, efter att ha skällt för att få kattens uppmärksamhet, tar hunden ett steg tillbaka för att tillåta henne att ta köttbiten.

Ms Fung, som sa att hennes familj fick Pudding för ungefär två år sedan, berättade för det lokala nyhetsmagasinet The Paper: ”Jag fångade ögonblicket av en slump. Det hände på gården utanför vårt hus.

”Jag jobbade på nedervåningen den dagen när jag hörde vår hund skälla högst upp på trappan. När jag tittade över såg jag att den gick till sin kennel för att hämta sin köttbulle, sedan skällde den igen.

”Det var då jag lade märke till katten högst upp på trappan. Jag trodde att den skulle använda bullen som bete för att fånga eller slåss mot katten.

”Jag föreställde mig aldrig vad som hände sedan – vår hund gav köttbullen till katten.

”Katten var rädd och ville inte komma ner för trappan, så vår hund stod tillbaka och höll sig på avstånd så att katten kunde närma sig.

Källa: Newsflash

”Jag blev väldigt berörd av ögonblicket, eftersom vår hund är en vakthund och vanligtvis mycket skyddande mot sin mat.”


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*