Hund hittades bunden i kyrkan – Ett meddelande från ägaren

En hund hittades bunden vid ett kyrkaltare i Storbritannien tillsammans med ett hjärtskärande meddelande från sin ägare.

Staffie-korset upptäcktes i Sacred Heart Church i Blackpool den 18 december och det förödande brevet som lämnades med honom förklarade varför han hade blivit övergiven.

I brevet stod det: ”Snälla tro mig när jag säger att jag inte har gjort det här valet. Min hund betyder allt för mig och jag vet inte vad jag ska göra mer.

”Jag har inget hem eller pengar nu för honom. Livet har tagit en riktigt dålig vändning för mig och jag kunde inte föreställa mig att han var ute med mig kall och hungrig.

”Han är en lugn, vänlig och kärleksfull hund. Han fyller åtta år den 22 mars 2021. Han har ganska ömma framtassar, jag har behandlat dem i ungefär en månad nu men de är fortfarande ömma.

”Mitt hjärta är krossat och jag kommer verkligen att sakna honom mer än ord kan säga. Jag hoppas att han kan hitta ett nytt hem han förtjänar. Jag älskar dig och jag är så så ledsen.”

Kyrkan döpte hunden till Cracker och kallade RSPCA. Inspektör Will Lamping tog sedan med hunden, för att göra en kontroll hos veterinären.

Cracker vårdas nu på en privat klinik och kommer att flyttas tillbaka om ingen gör ett anspråk på honom.

Herr Lamping sa att omständigheterna kring Crackers övergivande var ”hjärtskärande”.
Han sa: ”Det är så tråkigt att läsa lappen och se hur mycket Crackers tidigare ägare älskade honom.

Tyvärr kan livet ibland kasta ut ganska tuffa saker på människor och omständigheterna kan drastiskt förändras, men det är hjärtskärande att tänka på att någon där ute saknar Cracker och undrar hur han mår.

”Jag skulle verkligen vilja försäkra dem om att han mår bra och får massor av TLC. Om ingen kommer fram för att göra anspråk på honom så kommer han att gå till ett av våra återställande center och vi kommer att hitta ett underbart nytt hem för honom.

”Om någon träder fram så skulle jag vilja berätta för dem att de inte kommer att ha några problem och vi skulle vilja prata med dem och se hur vi kan hjälpa dem och Cracker.”

Herr Lamping passade också på att lyfta fram att det finns hjälp där ute för människor som kämpar för att ta hand om ett husdjur.

Han sa: ”Jag skulle verkligen vilja påminna alla som kanske kämpar för att ta hand om sitt husdjur eller som kan ha svårigheter i livet att det finns människor och organisationer där ute som kan hjälpa dig.

”Om du kämpar för att ta hand om ett husdjur, kontakta din veterinär, ett lokalt räddningscenter eller välgörenhetsorganisation eller någon av de nationella välgörenhetsorganisationerna som RSPCA.

”Och om du har problem med ekonomin, boendet eller blir hemlös så finns det folk som kan hjälpa dig. Be bara om hjälp. Vi är inte här för att döma dig och vill bara det bästa för dig och dina djur.”


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*