Hur man lugnar ner en hund: 5 effektiva tips

Skäller din hund ofta eller är den orolig och hyperaktiv? Känns det som att din lurviga väns energi aldrig tar slut?

Att ha en nervös eller orolig hund är vanligt, och det resulterar ofta i hyperaktivitet. Oroa dig inte, för hoppet är inte förlorat! Att vara en glad hundägare med en mer avslappnad och glad hund är möjligt.

Fortsätt läsa för att lära dig hur du kan lugna ner en hund med 5 effektiva tips!

Vad orsakar ångest hos hundar?


Innan vi dyker in i våra tips för att lugna din hund är det viktigt att förstå varför din hund agerar på det här sättet. Hyperaktivitet kan tyckas komma från ingenstans, men det har troligen en grundorsak.

Hundens nervositet är vanligtvis antingen beteendemässigt eller situationellt. En orsak kan vara en förändring i miljön. Något så litet som ett åskväder eller väderomslag kan skrämma din hund och orsaka oro.

Att flytta till ett nytt hem kan också vara ett stort skifte för hundar. Den ångest som orsakas av ett nytt utrymme kan ta lite tid medan de vänjer sig vid layouten av det nya hemmet. Att resa, i allmänhet, kan också orsaka mycket nervositet, så din hund kan uppleva mycket ångest.

Höga ljud är en annan vanlig orsak till hundångest, så din hund kan bli hyperaktiv medan du dammsuger.

Slutligen är separationsångest en av de vanligaste orsakerna till ångest hos hundar. Hundägare åker iväg under dagen för att gå till jobbet, och det gör ofta att deras hundar känner sig ensamma. Hundar kan gnälla, skälla eller till och med tugga igenom några möbler medan deras ägare är borta.

Vilka är symptomen på en nervös hund?


Att identifiera vilka symtom som orsakas av ångest och vilka som orsakas av andra typiska hundproblem är till hjälp för att hitta en lösning.

Symtomen på en orolig hund kan variera, men de inkluderar vanligtvis hyperaktivitet, skällande, grävande och överdrivet slickande. Om din hund lider av extrem ångest, kontakta en veterinär.

5 tips för att lugna en hund


Din veterinär kan hjälpa dig att avgöra vad som kan trigga din hund och hur den visar ångest. Men om din hund upplever en normal nivå av nervositet, finns det flera saker du kan göra för att hjälpa dem att lugna ner sig!

 1. Spela musik
  Eftersom separationsångest ofta får hundar att agera, kan spela musik på repeat lugna hunden när du inte är hemma. Detta är också användbart för hyperaktiva hundar, även när du är i huset.

Studier har visat att att spela klassisk musik, som Four Seasons, kan användas för att minska energi. Det kan också minska stressnivåerna . Ha tålamod medan du spelar musiken och låt den lugna er båda så att hunden också kan ta del av din energi.

 1. Fysisk anslutning och petting
  Även om du förmodligen ofta klappar din hund under dagen eller när du kommer hem, kanske du inte är medveten om att långvarig fysisk anslutning kan hjälpa till att lugna en hund.

En studie observerade att 8 minuters klappning av en hund kan lugna ångest. Hundarnas hjärtfrekvens minskade, vilket tyder på att deras stressnivå minskade.

Men överdriven fysisk anslutning, som att kramas, kan faktiskt få deras hjärtfrekvens att öka. Detta tar upp deras stresshormoner och kan göra dem mer aktiva. Så även om anslutning, som att klappa, rekommenderas, kanske kramar inte ger samma resultat.

 1. Motion och frekventa promenader
  Motion och promenader är ett bra sätt att lindra ångest för både människor och hundar. Det hjälper till att frigöra endorfiner och kan hjälpa till att öka ditt humör . Detta är också användbart för hundar.

Att hjälpa din hund att träna regelbundet längre än 25 minuter kan också hjälpa dem att sova bättre. Träning är ett naturligt sätt att hjälpa dem att få mindre energi i slutet av dagen.

Försök att öka antalet promenader du tar med din hund. En tur utanför bör också innebära mer motion än promenader, om möjligt. Så dra nytta av alla hundparker nära dig och låt ditt husdjur springa runt och leka och apportera.

 1. Arbeta med att minska din egen stress
  Du kan ofta känna när din partner eller make är orolig och stressad. De visar det antingen genom att studsa på benet eller sucka, eller så kanske du bara kan berätta. Hundar har ett liknande förhållande till sina ägare.

Forskning har visat att hundar ofta matar energin från sina ägare på grund av det känslomässiga bandet. Om en hund känner sig kopplad till en orolig människa kan den också börja uppleva ångest.

En stark och stabil relation mellan dig och din make eller partner kan också bidra till att minska din hunds ångest. Generellt sett framkallar mindre stress runt huset en lugnande energi som hunden känner igen.

 1. CBD-olja och ångestmediciner för hundar
  Ångestmedicin har visat sig vara effektivt för hundar och kan snabbt minska separationsångest. Men vissa ägare föredrar ett mer naturligt botemedel , så de söker efter CBD.

CBD-olja utvinns från hampa och innehåller inte THC. Därför kommer det inte att ge din hund en euforisk känsla, men det kan ge avslappnande effekter. Ta dig tid att undersöka populära CBD-oljor för hundar som säljs nära dig.

Prova dessa tips och lär dig hur du lugnar ner en hund


Om du har en orolig hund är du sannolikt desperat efter att lära dig hur man lugnar ner en hund. Ångest och nervositet är vanliga hos hundar, och de orsakas av många yttre faktorer.

Försök att kombinera några av tipsen ovan – som att regelbundet träna hunden, ofta klappa den och spela musik när du inte är hemma.


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*