TIPS: Roadtrip med din hund eller hundar

Photo of young woman traveling by car with her dog

Roadtrips innebär att du kommer att tillbringa mycket tid på vägen och det är därför det är viktigt att se till att resan är rolig för alla, inklusive din hundkompis. Att veta vad man ska göra när det kommer till att ta en bilresa med en hund kan hjälpa till att hålla ditt förstånd och hålla ditt husdjur säkert under de långa timmarna av körning. Här är några tips för att ta en roadtrip med dina hund.

Prata med din veterinär om dina planer
Om du verkligen är orolig över ditt husdjurs välbefinnande under bilresan, är det en bra idé att ta med honom på den senaste kontrollen, särskilt om det var ett tag sedan du besökte veterinären. Se till att din hunds vaccinationer är uppdaterade och be om ytterligare sådana för att skydda din hund på vägresan eftersom hundar kan stöta på nya hot som borrelia.

Glöm inte heller att be om hans vaccinationsregister eftersom du kommer att behöva dem om ditt husdjur skulle bli sjuk under resan. Du kan till och med behålla en kopia på din telefon om du inte vill ha en kopia i handskfacket.

Se till att din hund är redo för upplevelsen
Alla är inte entusiastiska över att resa eftersom vissa människor fruktar upplevelsen av flera skäl. Likaså kan det vara kostsamt att anta att din hund är entusiastisk över bilresan som du själv, varför du bör prova några kortare turer för att se hans reaktion. En kort resa på 10-15 minuter kan hjälpa till att avslöja om din hund är glad att resa eller om han får ångest eller åksjuka. Om du tror att din hund inte är redo, överväg lösningar som att få mediciner för åksjuka, spela lugnande musik eller använda räddningsmedel.

Packa till din hund
Det är också en bra idé att packa separat för ditt husdjur så att du enkelt kan komma åt dem när du behöver. Här är en packlista som du borde ha nytta av:

  • Kopia av vaccinationsjournaler
  • Recept för husdjur
  • Första hjälpen låda
  • Krage och koppel
  • ID och registreringsetiketter
  • Sittöverdrag och filtar
  • Bärbara mat- och vattenskålar
  • Doggy avfallspåsar
  • Godsaker och leksaker
  • Mjuk låda

Känn till reglerna på din destination

Se till att du har en tydlig uppfattning om bestämmelserna på din destination, så att du inte dyker upp bara för att få reda på att din hund inte är tillåten. Det finns några platser där hundar inte är tillåtna (t.ex. nationalparker) medan de flesta campingplatser har en strikt regel att husdjur måste hållas i korta koppel. Om du vill hålla saker och ting enkelt vill du förmodligen ladda ner några appar så att du kan ha all information du behöver till hands. Dog Park Finder Plus och BringFido är exempel på hur appar kan hjälpa dig att planera för din roadtrip.

Ta täta pauser
Anta inte att din valp kommer att må bra under hela resan bara för att du har det bra med den. Hundar behöver pauser så att de kan gå på toaletten, sträcka på benen och leka. Att leka apport med ditt husdjur kan hjälpa honom att springa mycket på kort tid och bränna lite energi, en strategi som kan få honom att bete sig bra under resan. Att stanna varannan till var tredje timme när du är på väg för att engagera din hund och ge honom lite uppmärksamhet kan hjälpa mycket.


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*