Veterinären avslöjar hundår, säger att hundar åldras mycket snabbare

En veterinär använder det populära begreppet ” hundår ”, och förklarar att djuren åldras mycket snabbare.

Det är allmänt känt att hundar åldras sju år varje år, vilket betyder att efter ett år är hunden samma ålder som en sjuåring.

Men det visar sig att det inte är så enkelt, och en ung hund är mycket mer kortlivad.

I en TikTok-video som delas med 1,5 miljoner följare sa veterinären: ”OK så du vet att människoår är lika med sju hundår? Det är inte sant.

”En ettårig hund är lika med en 31-årig människa och en tvåårig hund är 49.

”Du vill inte ens veta vad en sjuårig hund är… 62.

”Så vi fick reda på att åldrandet saktar ner – en åttaårig hund är 64.”

Om du är något som jag, kan ditt första svar på det vara något i stil med ”prata inte skit, du säger bara massa slumpmässiga siffror”.

Men den svåra verkligheten är att han inte bara är en man som säger slumpmässiga siffror, han är en veterinär som har svårt att acceptera ren fakta om hundar.

I grund och botten landade man på hela hundår på ett ganska förenklat sätt – människor lever i cirka 77 år, hundar lever i cirka 11, så ett år är sju hundår.

Men i verkligheten åldras inte hundar i samma takt, de mognar mycket snabbare. Detta bevisas av det faktum att hundar når en mognad mellan sex och 12 månader, då de bara skulle vara tre och en halv till sju, enligt hundens ålder.

På samma sätt har vissa hundar levt över 20 års ålder, vilket skulle göra dem 140 – äldre än någon människa någonsin har klarat av att bli.

Som sådan är det inte riktigt vettigt att räkna hundår på det här sättet.

Det finns också den extra komplikationen att den förväntade livslängden för en hund varierar mycket från en ras till en annan, med små hundar som tenderar att leva betydligt längre än stora.


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*