Border Collie hittar äntligen ett hem efter 10 år

Med allt som händer i världen för tillfället behöver vi alla lite goda nyheter för att höja humöret – och de är inte mycket mer hjärtevärmande än den här.

En Border Collie har äntligen hittat ett eget hem efter att ha varit på ett härbärge under de senaste 10 åren.

Det kommer efter en känslomässig vädjan att hitta en ägare till den stackars hunden – som har varit i Edenbridge, sedan hon var valp – blev viralt tidigare i år.

Två telefonförsäljare byrå inrättades för att hantera det stora antalet förfrågningar, med hundratals meddelanden från Australien, Amerika, Sydafrika, Storbritannien och Irland.

Men hon har nu slagit sig ner på Englands sydkust.

När han pratade med The Daily Mail om Bess historia, sa manager Jenny Mansfield, 37: ”Bess kom till oss för länge sedan, hon bodde på en gård men sprang iväg och blev påkörd av en bil.

”Hon hade nålar i nacken och har alltid varit känslig för att bli berörd runt halsen.

”Hennes tidigare ägare kunde inte ta hand om henne på grund av förändrade omständigheter.

”Hon är vän med människor som hon känner, men det tog till och med personalen lång tid att bygga upp hennes förtroende.

”På grund av sin skada var hon försiktig med andra hundar; hon var lite rolig med att ha en ledning till att börja med.

”Det tog lång tid för henne att lära känna folk och vi var tvungna att göra fem eller sex introduktioner med hennes nya ägare innan hon kände sig bekväm.”

Men de hittade så småningom rätt personer att ta hem den livliga collien.

En talesperson för Last Chance Animal Rescue tillade: ”Det är med mycket stor glädje Last Chance Animal Rescue kan meddela att vi har hittat ett underbart nytt hem för Bess, vår längsta bosatta någonsin på vårt Edenbridge Centre.

”Bess, som var med oss ​​i tio långa år, tas nu om hand av nya ägare på Sydkusten.

”Vår personal tog stor omsorg för att hitta det perfekta hemmet för Bess, hennes nya ägare gjorde många besök på centret för att låta Bess långsamt lära känna dem.

”Alla på sista chansen älskade Bess och ville se till att vi hittade det bästa hemmet för henne och det tror vi att vi har.

”Bess är inte den lättaste av hundar och är väldigt inställd på sitt sätt, därav hur lång tid hon har varit hos oss, så vi håller fortfarande tummarna för att det här kommer att vara hennes hem för alltid, så säg en bön.

”Det var väldigt känslosamt för alla när hon gav sig iväg till sitt nya liv, men också mycket givande, eftersom ett kärleksfullt hem är vad vi vill ha för alla våra hundar, och äntligen har vi ett för vår Bess.”


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*