Experten förklarar vad din hund tycker och hur mycket det förstår

Du kommer ofta att höra hundägare beskriva sitt husdjur som ”en familjemedlem”.

Men med tanke på att de är tysta familjemedlemmar kan det vara ganska svårt för oss att veta vad de tänker.

Däremot pratar vi ofta om hunden som om det förstår ” åh, min Patch vet exakt vad vi pratar om, eller hur Patch ? Och han vet alltid när vi ska åka på semester och han älskar att titta på tv .”

Men hur vet vi verkligen att våra hundar tänker? Kan det förstå vad vi säger? Vet de att vi kommer tillbaka hem från jobbet? Kan de verkligen njuta av att kolla på tv?

Bildkälla: PA

För att få några svar på dessa frågor, så pratade vi med en hund expert.

När han pratade sa han: ” Människor inbillar sig oftast att sitt husdjur kan förstå dom för dem vill det eller för att själv förstå dem ”

Med det sagt

”så för att förstå djur måste vi förstå dem på deras villkor, inte våra egna. Om du vill veta vad ditt husdjur tänker måste du tänka som ditt husdjur – och det är svårare att göra än det låter.”

Bildkälla: PA

Ett av de mest uppenbara sätten är att börja prata med dem; vare sig det är en ensidig pratstund om din dag eller en timmes gnäll

Det kan vara tillfredsställande för oss, men det finns egentligen inte mycket i det för våra husdjur, som varken talar eller förstår vårt språk.

Med fokus på hundar – det bästa av alla husdjur – förklarade experten: ”De flesta hundägare kommer att säga att deras hund förstår varje ord de säger. Sanningen är att de inte gör det. Ägare tror att deras hund förstår meningar men hundar är bara riktigt bra på att läsa dem .

”hundar är anpassade för att vara mycket uppmärksamma på mänskliga ljud, och de är duktiga på att lära sig. De lär sig att associera ord och handlingar med resultat – så ur den synvinkeln gör det det ”spelar ingen roll vad ordet är för hunden”

Om du inte orkar tanken på att din hund inte har förstått ett enda ord av ditt tjafs genom åren, testa det nästa gång du ska ta ut hunden på en promenad: gå upp och låt med kopplet som vanligt och med din babyröst säg, ” Patch , vill du gå på en ?!” … Se om de är mindre exalterade än vanligt.

Bildkälla: PA

Forskning har funnit att hundar i princip vill ha fyra saker från oss: att få mat/vatten, släppa in/ut och att vi ska hämta deras leksak och klappa dem. Genom att förstå detta kan ägare lära sin hund att ord med handlingar kan öka lärdomen för hunden.

Experten sa: ”Om ägare kan lära sig att förstå vad deras hund vill vid en viss tidpunkt kan det vara lätt att framkalla det specifika beteendet med ett lämpligt ord eller handling. Med andra ord en hund som förväntar sig att bli uttagen kl en viss tid på dygnet kan fås att snabbt komma på fötter med bara den minsta av inbjudningar – verbala eller icke-verbala och kanske bara delvis genomförda.

”Hundar förstår inte så mycket ord, de har utvecklats för att förstå oss .”

Vad händer då med den hjärtskärande delen av dagen när du lämnar hunden (eller hundarna om du har fler) kvar i hemmet när du ska till jobbet och de gör det där gnällande: använder de sin söthet till sin fördel eller är de genuint förstörda varje tid vi åker?

Experten förklarade: Isolering är därför ofta ett problem för hunden kan det uppleva ångest på grund av separation från sin husse/matte


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*