Hur man lär en hund att simma: Den enda guiden du behöver

Om din hund inte vet hur man simmar, kan detta orsaka oro hos både dig och din valp. Detta gäller särskilt om ditt hem har en pool eller om du bor nära vatten. Du vill inte att din valp ska sluta kämpa för sitt liv i vattnet eftersom han eller hon inte vet hur man simmar.

Det är därför du behöver lära dig hur man lär en hund simma just nu! Innan du själv hoppar direkt till simlektioner finns det några saker du bör veta om att lära en hund att simma. Att känna till några bra tips och tricks kommer att säkerställa att du och din hund får den bästa möjliga upplevelsen .

Är du redo att hålla din hund säker när du leker nära vatten och hålla ditt sinne lugnt? Om så är fallet, fortsätt att läsa nedan för vår fullständiga guide om hur du lär din valp att simma!

 1. Använd säkra metoder
  Som när du lär dig något nytt, se till att öva säkerhet först ! Att använda säkra metoder kommer att hålla dig och din valp säkra under simlektionerna. Även om du har gett din hund några lektioner, bör du aldrig lämna din hund utan uppsikt när han eller hon är i vattnet.

Du bör också investera i en poolgrind att placera runt poolen när den inte används om ditt hem har en pool. När du tränar att simma i ett naturligt vatten, se till att prata med din valps veterinär om lämpliga vaccinationer för att hålla dem friska . Du bör också vara uppmärksam på starka strömmar och stenar!

Ett bra verktyg som hjälper dig att hålla kontroll över din valp samtidigt som du lär honom eller henne simma är ett koppel. Ha ett koppel kopplat till din hund medan han eller hon vänjer sig vid vattnet och simningen.

 1. Visa dem stegen och använd grunt vatten
  När du tränar i en pool, se till att visa din valp var trappan är. Säg ordet ”trappor” eller ordet ”trappsteg” när du guidar din hund upp och ner för dem . Ta din valp i vattnet men inte för långt in.

När du väl är en liten bit bort från trappan, låt din valp simma tillbaka till dem. Se till att bara göra detta i cirka 10 minuter eller så. Kom ihåg att din hund inte kan nå marken med sina ben som du kan och kommer att bli trött.

När du tränar i en naturlig vattenmassa, stanna i den grunda delen medan du tränar med din valp. Detta kommer att hjälpa din hund att vänja sig vid vattnet och simma i det utan rädsla för att inte nå botten.

 1. Gör det till en trevlig upplevelse
  Du vill göra den här upplevelsen så trevlig som möjligt. Du vill att din valp ska ha kul samtidigt som den lär sig simma. Tänk på att inte alla hundar tycker om att simma precis som inte alla tycker om att simma.

Se till att hålla ett öga på din valp medan han eller hon lär sig simma och se vad reaktionen är. Det kan vara lite läskigt i början så ge det tid, men efter några försök om din hund inte verkar ha något intresse av att komma i vattnet är det bäst att inte tvinga den.

Snarare än att simma i stora djupa vattendrag, kan din valp vara mer avslappnad när han hänger i en barnpool som är fylld på gården.

 1. Ta pauser när det behövs
  Ett annat sätt att förhindra ett negativt samband med simning är att ge din hund pauser när det behövs. Om du tvingar din valp att fortsätta försöka och öva även när han eller hon är trött eller har fått nog, då kan han eller hon börja se simning som en syssla eller ett straff.

Du vill inte göra detta, så se till att ta täta pauser. Om du märker att din hund andas tungt eller märker att hans eller hennes rygg sjunker i vattnet, då är det dags att ge dem en paus!

 1. Köp en Doggy flytväst
  Det finns flytvästar som är gjorda speciellt för hundar och om du lär din hund att simma bör du använda en flytväst för hundar. Doggy flytvästar är bara en av de många viktiga hundartiklar .

Hundar som behöver flytvästar mest är hundar med större bröst som tynger dem, korta ben och hundar som kommer att tillbringa mycket tid ute på en båt.

Kom ihåg att ha ett koppel kopplat till flytvästen också . Kopplet hjälper dig att hjälpa din valp när du simmar och flytvästen kommer att hålla huvudet ovanför vattnet utan att förhindra simförmågan.

 1. Börja undervisa i ung ålder
  Om du har en valp är det bästa du kan göra att börja lära honom eller henne simma så snart som möjligt. Ju tidigare du börjar dina simlektioner, desto lättare blir det för din valp att ta tag i den. Om din valp är van vid att vara i och runt vatten i ung ålder, kommer han eller hon att vara mer bekväm med det också.

Det kommer också att finnas en mer etablerad rutin och säkerhetsprocedurer inbäddade i din valps minne.

Lär dig hur man lär en hund simma idag!
Om din hund inte vet hur man simmar riktigt än, då är det dags att lära sig hur man lär en hund simma! Sätt dig lugnt och ge din hund det självförtroende han eller hon behöver genom att visa honom eller henne hur man simmar med lätthet!

När din valp lär sig simma kan ni båda delta i regelbundna simövningar när så önskas!


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*