Nu får det räcka – skräpet ni slänger dödar våra hundar!

Nu får det väl ändå räcka!? Jag som nybliven valpmamma har bokstavligen fått mig en tankeställare kring det här med nedskräpning av vår fina natur.

Jag kan på riktigt inte gå mer än en halv meter innan min lilla valp har tuggat i sig både slängda tuggummin, gamla snuspåsar, cigarettfimpar, glasspapper, öl- och läskburkar, plast i oändlighet och hundbajs (hur svårt är det att plocka upp din jäkla skit?).

När du glatt kastar ut din McDonald’s-påse från bilrutan så tänker du förmodligen inte på att påsen kan vara en direkt livsfara för någon annan. 

När du rastar din hund och skiter i att ta upp bajset så kanske du inte tänker på att min lilla valp glatt glufsar i sig skiten, under den millisekund som jag är ouppmärksam. 

Ni andra som inte har hund får ju hundskiten under skorna, och vi alla vet ju att det luktar svinäckligt! För att inte tala om små barn som kanske också är nyfikna och plockar upp, och vips in i munnen. 

Du tänker säkert inte heller på att colaburken du trampar ner i trottoaren kan sväljas av en liten hundvalp som inte vet bättre. Men om valpen sväljer vass metall kan den faktiskt dö.

När valpar är små (eller andra djur) är de nyfikna på allt och tuggar gärna i sig sånt som kan vara farligt.

Exempelvis: Tuggummi. Cigarettfimpar. Snus. All möjlig sorts plast (typ små plastpåsar med ketchup). Glasspapper. Snören. Öl-/läskburkar. Krossat glas (efter den kvällen du var full och tyckte att det var kul att kasta glasflaskan i marken så att den gick i tusen bitar).

Allt ovan är livsfarligt för våra djurvänner! Så snälla sluta skräpa ner i naturen.

Delar du min åsikt om att nedskräpning i naturen är oacceptabelt får du gärna dela denna artikel. Jag är även tacksam om du tar upp din skit i fortsättningen så att jag slipper. Om du ser någon skräpa ner, säg ifrån!


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*