Rottweiler föder en stor kull med 16 valpar

En familj som väntade sig att deras dräktiga hund skulle föda sex valpar trodde inte sina ögon när det slutade med att hon fick 16 valpar.

Jag menar, det är motsatsen till ett problem, eller hur? För många valpar.

Soldaten Mark Marshall, 32, och hans fru Laura måste nu ställa upp för att hjälpa rottweilern Roxy med maten för att ge henne paus, och har infört en strikt regim för att se till att alla valpar är matade och glada.

Mark och Laura, som har fem barn, gör sig nu redo för att säga hejdå till den enorma kullen, eftersom valparna precis har fyllt åtta veckor och snart ska åka till sina nya hem.

Alla utom en, Bella, som de planerar att behålla. Jag vet inte hur de skulle orka skiljas från någon av dessa små sötnosar; Jag måste bara acceptera att mitt liv nu involverar MÅNGA hundar.

Mark, en korpral vid hertigen av Lancasters regemente vid Weeton Barracks, nära Blackpool , sa: ”Skanningen visade sex valpar och jag tänkte, ”bra, jag är nöjd med det.”

” Så vi hade sex i våra huvuden hela tiden, skanningarna är vanligtvis ganska exakta tydligen.

”Men nej – det fanns en till.

”Jag blev så chockad över hur många vi slutade med. Det är klart att vi inte hade förberett oss på det men i slutändan har det varit en trevlig överraskning.

”Det har definitivt varit mycket att hantera och det har varit riktigt slitsamt.

”Jag matade dem i grupper om åtta i åtta dagar i sträck och gick till jobbet däremellan.”

Roxy födde sina valpar den 12 mars – till en början, eftersom Mark och Laura inte hade fött upp hundar tidigare, var paret omedvetna om att något ovanligt pågick.

Mark sa: ”Vi hörde ett ljud på nedervåningen så gick ner för att kolla och Roxy gömde sig bakom soffan.

”Vi fick henne tillbaka i sängen och gick sedan upp igen. Hon fortsatte att gråta, så vi gick för att kolla igen och såg en valp ligga på golvet.

”Sedan såg vi en i köket. Hon levererade ytterligare fyra inom den närmaste halvtimmen och vid 12-tiden hade hon levererat 13.

”Jag gick ut för att hämta några saker till dem och fick ett samtal för att säga att ytterligare tre hade kommit. Jag kunde inte tro det.”

Det tros vara en av de största kullarna i Storbritannien.


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*