Ägaren chockas när deras hund föder en av det största kullarna någon!

En hund har fött en av de största kullarna någonsin efter att hon välkomnade 16 valpar till världen.

Lab/Collie cross Bella och irländsk setter/engelsk spaniel Archie var båda inställda på att kastreras, men på grund av Covid-19 slogs de planerna ner.

Men trots de bästa ansträngningarna från deras ägare Mary Killing gick de två ihop och innan någon hann säga ”snip” var Bella gravid.

Och den 25 juli såg Mary i full misstro när hennes 15 månader gamla hund födde 16 valpar. Tyvärr dog en av kullen tragiskt.

Mary, sa: ”Kastreringstiden ställdes in under lockdown eftersom det inte ansågs vara brådskande.

”Vi försökte hålla isär Bella och Archie, vi provade blöjor, vi separerade dem i ett par dagar. Det var dock inte så lätt.”

Kullen började anlända till familjen, sent den 25 juli, och med åtta pojkar och åtta flickor med det sagt så anses den vara en av de största valp kullarna som kommit i Irland.

Mary, 51, sa: ”Jag var i chock, då Veterinären hade sagt till oss att hon skulle få åtta till tio valpar.

”Så att ha 15 var ganska fenomenalt. Det är rekord tycker jag.”

Mary sa att hon tittade på ett avsnitt av Game of Thrones när hon märkte att Bella, som satt i hennes knä, började andas tungt.

Efter att ha fött en i knäet, flyttades Bella till sin plats där hon födde resten av kullen.

När hon såg tillbaka på det ögonblicket sa Mary: ”Vi var tvungna att skaffa en resväska följande morgon för att stoppa dem i för att räkna dem när de slingrade sig överallt i rummet

”Det var bara fenomenalt.”

Mary har kunnat ta hand om valparna, eftersom hon har arbetat hemifrån hela tiden.

Hon tillade: ”Det har varit tufft, det har varit hårt arbete.”

Familjen planerar nu att behålla den förstfödde Walter – döpt av 11-årige Isaac efter ”Where’s Wally”, eftersom han hela tiden gömde sig – medan resten ges till bortfamilj och vänner.

Mary säger att hon inte vill få betalt för valparna, hon vill bara att de ska bli älskade och behandlade som en familjemedlem..


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*