Denna berättelse visar varför du inte bör skriva ”gratis till rätt hem”

’Gratis till rätt hem’ är en mening man hör mycket när folk ger bort saker. Till exempel om de lastar av ett gäng kläder som deras barn har vuxit ur, eller om de har reservbiljetter till en spelning som de vill att ett riktigt fan ska njuta av – och det är en perfekt mening i det sammanhanget.

Men när du försöker – oavsett anledning – hitta ett nytt hem för din hund , är det något du aldrig ska säga. Och även om den här varnande berättelsen avser hundar specifikt, säger det sig självt att om du vill hitta det bästa möjliga hemmet för din katt för alltid, är det ett bra råd att följa för dem också.

Denna särskilda varning kommer från ett djurräddningshem i Queensland, efter att de tog in en hund som – efter att ha getts bort ”Gratis till rätt hem” – tros ha använts som beteshund för att träna kamphundar.

Trixie, en Staffordshire Bull Terrier/Rottweiler-korsning, annonserades via Facebook som en ”ung, kärleksfull sex månader gammal valp”, men när hon väl hämtas så blockerade hennes nya ägare hennes tidigare ägare.

Källa: Happy Tails Animal Rescue Inc

Hon dök upp strax efter på ett kilo med ett kraftigt svullet ansikte från skador hon ådragit sig.

Efter händelsen har personalen på Brisbanes Happy Tails Animal Rescue varnat husdjursägare att om de vill eller behöver få sitt husdjur iväg är det mycket bättre att använda en väg som kan garantera djurets säkerhet och måendet.

I ett inlägg på Facebook skrev organisationen : ”DETTA ÄR DÄRFÖR DU ALDRIG GER BORTA DIN HUND ’GRATIS TILL ETT BRA HEM’.

”Ttrixie är en ung, kärleksfull 6 månader gammal valp som redan har sett de absoluta fasorna denna värld har att erbjuda. Happy Tails fick meddelandet att hennes gamla ägare inte kunde ta hand om henne så gav henne bort på en Facebook-sida till vad han trodde var ett ”bra hem för henne”.

Källa: Happy Tails Animal Rescue Inc

”Människorna som utgav sig för att vara ett ”bra hem” blockerade omedelbart Trixies gamla ägare så att han inte kunde kolla på henne… och det gick två veckor innan Trixie dök upp på det lokala stället med fruktansvärda ansiktsskador.

”På bilden nedan kan du se hur svullen den här stackars hundens ansikte var… hon visar tecken på att ha använts som en ”beteshund” för att träna kamphundar.

”Vi kan inte ens förstå vilken fasa och smärta den här flickan kan ha utstått under dessa två veckor efter att hon fick ett ”bra hem”.

”Så fort vi hörde om Trixies berättelse, hämtade vi henne från kliniken och lät henne köra den 6 timmar långa resan till Brisbane. Som ni kan se på gårdagens bilder har hennes svullnad minskat men det finns fortfarande mycket ärrbildning och vi håller henne på medicin och hon är för närvarande hos våra veterinärer för en ny kontroll.”

I en senare uppdatering tillade Happy Tails: ”Happy Tails är glada att kunna rapportera att efter ett fruktbart och uppmuntrande utbyte med RSPCA om Trixie, tar de nu ledningen i utredningen av hennes hemska misshandel. Trixie svarar bra på behandlingen.

”Trixies berättelse har spridits vidare omkring på sociala medier vilket understryker djupet av känslor i samhället när det kommer till dålig behandling av djur. Detta är verkligen ett lärorikt ögonblick för oss alla.

”Tack till RSPCA för undersökningen och alla berörda. Vi delar samma mål – säkerhet och kärlek till våra fyrbenta vänner. Happy Tails kommer att fortsätta att uppdatera dig om Trixies framsteg.”

Så om du, av någon anledning, behöver få iväg ditt husdjur, är det definitivt en bra idé att inte marknadsföra dem gratis på Facebook eller sajter som Gumtree. Gå istället igenom en organisation som ska se till att de faktiskt trivs i sitt hem.

Vi önskar Trixie det bästa i sitt nya hem när hon hittar det.


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*