Hund tröstar främling på flygplatsen som precis hade tappat bort sin egna hund

Flygplatser kan vara ganska skrämmande platser. Bortsett från den uppenbara stressen med att resa överallt, finns det extra säkerhet, köer överallt och något av det sämsta prissatta och lägsta kvalitetsmat man kan tänka sig.

För att citera den store Douglas Adams: ”Det kan knappast vara en slump att inget språk på jorden någonsin har producerat uttrycket ’As pretty as a airport’.”

Föreställ dig nu, bara din hund har just dött. Det är den positionen som en resenär befann sig i när Cora the Corgi dök upp. Cora är en trainee-terapihund och verkar ha ett sjätte sinne för att känna andras smärta.

”Cora gick bara runt i vår lilla sittgrupp och sa hej till alla som gick förbi och satt nära oss”, sa hennes ägare, Madison Palm, till Dodo.

”Hon tog en snooze så jag släppte hennes koppel kort medan jag slappnade av och åt ett mellanmål; det var då hon vaknade och smög fram till honom.

”Innan jag ens kunde ringa henne låg hon redan vid hans fötter och älskades.

”Jag frågade honom om hon störde honom och med ett dystert ansikte och rinnande ögon sa han,” Nej, nej, jag förlorade min hund i natt. Han kliade sig bakom hennes öron, klappade henne på ryggen och viskade hur söt hon var.

”Han tog fram sin telefon för att ta ett foto och hon satte sig rakt framför honom vänd mot honom och höll sig helt stilla för det.”

Cora är perfekt på att hitta dem som behöver en valp för att muntra upp dem, men hennes egen bakgrund är ganska smärtsam.

Hon räddades vid åtta års ålder från en bakgårdsuppfödare, som hade använt henne för att pumpa ut valpar till försäljning. Corgis är en uppskattad ras och går för ett anständigt pris, vilket gör dem attraktiva för uppfödare.

Cora hade redan fått 15 valpkullar när hon räddades, men eftersom hennes sista kull bara innehöll en enda frisk hund, bestämde familjen som fick henne att de inte behövde henne längre.

Hon fostrades bara av Madison Palm, men hennes tillfälliga ägare föll så hårt för Cora att det slutade med att hon adopterade henne på heltid.

”Coras personlighet är så fantastisk; hon är en älskare”, säger Madison. ”Hon är alltid bredvid mig och håller alltid ett öga om hon inte är det. Om jag inte är tillgänglig väljer hon nästa varv att sitta på och knuffar din hand om du inte klappar henne hela tiden. Hon är SÅ söt och det är vanligtvis det första folk säger om henne. Hennes milda och vänliga natur går aldrig obemärkt förbi.”

Hon vet vem som har ont och hon vet vem som behöver henne. Det har jag aldrig ifrågasatt. Jag blir imponerad av henne varje dag. Vem visste att en hund som varit oälskad i sju och ett halvt år kunde ha så mycket kärlek att ge?”


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*