Hunden får en peng av sin ägare – 50kr i veckan

En hundägare har börjat ge sin bortskämda hund en veckopeng på 50 kronor i fickpengar, tillsammans med sin egen plånbok för att hålla pengarna i.

Grant Ellis, 42, bestämde sig för att ge sprocker spaniel Bracken en femma varje vecka i december förra året, efter att den busiga hunden klämde på hans plånbok.

Den frustrerade ägaren mutade på skämt Bracken med en större sedel för att få tillbaka sin plånbok, och från det ögonblicket lovade Grant att ge den treåriga hunden en ny lapp varje fredag ​​utan att misslyckas.

Sedan dess har Bracken kunnat använda sina kontanta besparingar för att betala allt från gosedjur till att bidra till kostnaden för hans simlektioner.

Hundskötaren Grant slutade med att ge Bracken plånboken han ursprungligen hade stulit, så att han kan förvara alla sina pengar säkert på ett ställe.

När han har fått ihop tillräckligt med pengar (vid ett tillfälle till och med lyckats spara ihop totalt 100kr) kommer Grant och hans fru Cheryl, 42, att ta med sig hunden till butikerna, där han får fritt får gå in i en affär att välja vad han vill ha. så han får plocka upp det i munnen och springa fram till disken.

Vanligtvis betyder det att Bracken är bortskämd med massor av nya gosedjur och hundgodis, men hans besparingar går också till veckovisa simlektioner vid en pool i Barnsley , South Yorks , nära Grant och Cheryls hem i Sheffield .

Grant sa: ”Alla spaniels måste bara ha något i munnen oavsett om det är en strumpa eller ett par byxor och Bracken är precis likadant.

”En dag låg jag i soffan och han kom fram, stack in näsan i min ficka och kom ut med min plånbok i munnen.

”Om han har nypat något så mutar vi honom vanligtvis för att ge tillbaka det med en cocktailkorv men vi hade slut på dem den dagen.

”Så bara för ett skämt tog jag fram en femkilossedel och sa, ”jag ska ge dig den här femman om du tappar plånboken”, och det gjorde han.

”Min fru började skratta och sa sedan ”fortsätt, du måste ge honom det nu”. Sedan dess har det blivit lite av en tradition att ge honom fem pund varje fredag.”

Grant har haft Bracken ända sedan han var valp, efter att han och Cheryl bestämde sig för att föda upp en hund istället för ett barn.

”Vi köper alltid saker till honom ändå, han är en så bortskämd hund, så jag tänkte varför inte bara ge honom fickpengar så att han kan köpa saker själv”, tillade Grant.

”När jag fick en plånbok gav jag honom min gamla så han har en egen nu.

”Då och då tar vi honom till affärerna för att köpa leksaker, han gillar särskilt pusselspel där man måste lösa något för att få en godbit.

”Och han absolut älskar vatten så vi tar honom med att simma också, vilket är jättekul.

”Vår systerdotter älskar verkligen Bracken, så när vi åker på semester köper vi till henne en stenpanna av hans fickpengar som han kan ge till henne.”

Grant sa att de spenderade 35 000kr på att göra sin trädgård hundvänlig, och Bracken har till och med sin egen plaskdamm och en sprinkler.

Han tillade: ”Jag ville ge Bracken 200kr i veckan men hustrun kommer inte tillåta det.”


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*