Träningsguide för vakthund: Hur man tränar en vakthund på rätt sätt

Funderar du på att ta med en ny lurvig vän till din familj?

Hundar gör underbara tillägg till alla hushåll, bidrar till ett hälsosamt sinnestillstånd , lägger till sällskap och ger timmar av underhållning. De kan också hjälpa dig att spendera mer tid utomhus eller till och med komma i form.

Men vissa ägare ser också till sina pälsbebisar för personligt skydd och egendomsskydd.

Rätt hundras med rätt träning kan hjälpa till att hålla ditt hem och familj säkra. Och även om det kan låta utmanande till en början, är träning av vakthund lättare än du kanske tror.

Fortsätt läsa för våra bästa tips och tricks.

Lydnad och grundläggande kommandon
När du tränar en vakthund är det allra första steget att lära den grundläggande lydnad. För att kunna erbjuda skydd måste din hund svara på alla grundläggande lydnadskommandon inklusive sitta, ligga ner, komma, skälla och skälla inte, och lämna den.

Din hund ska också kränga utan koppel, förbli nära din sida utan att vandra eller bli distraherad.

Även om det kan låta strikt, kommer ditt husdjur att behöva lyda dessa kommandon 100 % av tiden innan det går vidare till att lära sig mer skyddande beteenden. Dessa grundläggande kommer att ge dig kontroll över din hund och hjälpa till att förebygga framtida problem som olämplig aggression eller ständigt japande.

Positiv förstärkning
Precis som människor svarar hundar bättre på positiv förstärkning . När du använder den här metoden kommer du att be din hund att utföra ett kommando och erbjuda en belöning när den är framgångsrik.

Populära belöningar för lydiga valpar inkluderar klappning, godsaker eller några minuters lek med sin favoritleksak.

Träning kan vara frustrerande, men det är viktigt att hålla dig kall. Negativ förstärkning som att skrika kommer sannolikt att skrämma och förvirra din hund snarare än att lära den de kommandon du fokuserar på.

Konsistens är nyckeln
Detta är lätt ett av de viktigaste träningstipsen för vakthund på vår lista. Så, om du bara kommer ihåg en av dem, gör det här!

Även när du inte känner för att träna din hund måste du göra det. För att bemästra de grundläggande färdigheter som behövs för att bli ett skyddande husdjur, behöver din pälsbebis övning varje dag . Det är därför konsekvens är så viktigt för processen.

Du bör också hålla utkik efter söta beteenden som kan bli problematiska senare. Medan din hund blir galen för varje mås som den ser kan vara rolig, kommer den också att störa obligatoriska försvarskommandon som skäll och skäll inte.

Du vet redan att målet är att lära ditt husdjur att lyda grundläggande kommandon 100 % av tiden. Men det betyder att du måste använda kommandona på rätt sätt – till exempel korrigera det söta måsbeteendet varje gång det inträffar.

Umgås med husdjur och människor
Socialisering är en stor del av skyddshundträning. Ditt husdjur kommer att behöva exponeras för en mängd olika människor och djur för att lära sig skillnaden mellan vänliga främlingar och potentiella hot.

Detta kommer också att hjälpa din hund att vänja sig vid nya och ovanliga situationer och lära den att närma sig främmande människor och föremål utan rädsla.

Hundar upplever en känslig socialiseringsperiod – från födseln till cirka 16 veckors ålder. Så om du adopterar en valp är det här dags att vidta åtgärder!

Socialisering är lätt att lägga till din rutin, och du kan göra den till en del av din dagliga promenad . Det här är ett bra sätt att kombinera konsekvent träning med promenader för konditionen .

Om du ser ett obekant föremål eller hör ett obekant ljud, ta ditt husdjur närmare så att de kan undersöka det. Detta är särskilt viktigt om din hund verkar nervös eller upprörd, särskilt kring höga ljud som andra skällande hundar, sirener och motorcyklar.

Socialisering kommer också att lära din hund att känna igen vanliga husdjur, fotgängare och förbipasserande och minska känslor av rädsla och ångest. Senare, när ditt husdjur stöter på en potentiellt hotfull person eller djur, kommer det att kunna avgöra om de är farliga eller inte.

Korrekt varning
Att skälla är ett av de viktigaste jobben för en vakthund, eftersom det sannolikt kommer att skrämma bort potentiella hot innan något ytterligare skydd behövs.

När du tränar vakthundar för att försvara din familj och ordentligt, vill du först lära dem att skälla när främlingar närmar sig hemmet. Det här tipset knyter an till socialisering, när du lär din pälsbebis skillnaden mellan vän och fiende.

Att skälla kommer naturligt för många hundar, så detta kan vara en av de enklaste färdigheterna du tränar på. Men kommandot att sluta skälla kan vara mer utmanande.

För att öva på dessa färdigheter tillsammans kan du skapa en rutin att beordra din hund att skälla och sedan be den sluta. Om ditt husdjur kämpar med kommandot skälla inte, kan du också säga åt det att lägga sig. Det är väldigt svårt för hundar att skälla i denna kroppsställning.

Försvarsutbildning
Om du redan har tagit dig igenom de första träningsstegen, grattis! Du och din hund är redo att arbeta med försvarskommandon.

För det här träningsstadiet måste du lära din hund skillnaden mellan ett potentiellt hot och omedelbar fara. Och du måste rekrytera en hjälpare som ditt husdjur inte är bekant med.

Under en promenad, be din hjälpare att närma sig dig och ditt husdjur. När den här personen närmar sig bör du ge din hund kommandot att skälla. Detta steg är viktigt, eftersom bara skällande kommer att skrämma bort de flesta hotfulla människor och djur.

När din hund skäller bör din hjälpare agera rädd och springa iväg. Då kan du erbjuda positiv förstärkning. Efter att ha bemästrat denna färdighet under promenader kan du öva på den hemma också.

Även om du kanske har föreställt dig att träna ditt husdjur att attackera, kommer du förmodligen inte att behöva det. När den konfronteras med en främling som inte är rädd för att skälla, kommer en lojal hund naturligtvis att bedöma situationen och inta en defensiv hållning.

Om du känner ett behov av att träna din hund att svara på ett attackkommando, eller om det inte går bra att skälla bort främlingar, är det dags att anlita en professionell. Tänk på att att lära din hund att bita eller attackera kan leda till stora problem, särskilt om de skadar en person eller ett husdjur som inte är ett hot mot dig.

Komma igång med vakthundsträning
Nu du känner till grunderna i vakthundsträning, är du förmodligen peppad på att komma igång.

Kom ihåg att börja med grunderna, ägna mycket tid åt socialisering, och gå bara vidare till skyddande beteenden när ditt husdjur är redo. Och var beredd att ringa in professionell hjälp om du behöver det.


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*