Kvinna varnar andra när hundens tassar brändes på iskall gräsmatta

Storbritannien har drabbats av kyla den senaste tiden, med snöbyar som förvandlat landet till ett vinterlandskap – eller en absolut mardröm, beroende på din syn.

Men en hundägare uppmanar oss alla att komma ihåg våra fyrbenta vänner mitt i allt extremt väder, efter att hennes tassar bränts av att gå på iskall gräsmatta.

Sarah Garner, 31, var ute och promenerade med sin sjuåriga Border Collie, klockan 05.30 på torsdagen.

Sarah märkte att något var konstigt när Chase vägrade att gå – vilket var när hon såg på gräset och snabbt kollade hans fötter.

Bildkälla: Caters

Sarah, sa: ” När vi kom tillbaka från vår vanliga morgonpromenad märkte vi spåret på det frostiga gräset och att Chase inte ville gå ordentligt.

” Jag kunde se att botten av hans tassar såg ut att brännas, så min partner lyfte snabbt upp honom och skyndade till bilen.

”Vi åkte direkt till veterinären där han fick sina fötter rengjorda, bandage och han fick lite smärtlindring och sedan bestämde vi att han skulle få en slags behandling för att hjälpa läkningsprocessen.

” Veterinärerna tror att han kommer att vara ur spel under de kommande två veckorna, och han måste bära vattentäta påsar på fötterna medan förbanden måste sitta kvar under hela läknings processen. ”

Tack och lov är Chase nu på bättringsvägen, och till synes verkar händelsen inte ha skrämt iväg hans glädje.

Bildkälla: Caters

Men Sarah använder det som hände som en viktig lärdom som andra kan lära sig av när det gäller att ta ut hundar under svåra väder.

” Jag delar min historia i hopp om att folk ska inse vilken skada kylan kan göra på en hunds tassar och antingen avstå från att ta ut dem när det är riktigt kallt, eller skaffa dem snöskor ”, sa hon.

Sarah har nu köpt Chase ett par egna snöstövlar för att han inte ska skada tassarna nästa gång de går en promenad.

Hon fortsatte: ”När han väl får gå ut på promenader kommer han att ha på sig snökängor för att förhindra att detta händer igen.

”Det är verkligen tråkigt att se honom hur han är nu och se den uppenbara smärtan som han gick igenom, men förhoppningsvis kommer detta inte att hända igen med skorna på.

”Jag skulle råda alla att inte gå ut med sina hundar i så kallt väder, men om du behöver gå ut med dem, köp ett par tass stövlar för att skydda dem.”


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*