Polishund lokaliserar försvunnen mamma och bebis på sin första dag på jobbet

En polishund spårade upp en saknad mamma och bebis under hans första dag på jobbet.

Max, är en ny hund inom Polisen, tillsammans med sin förare Peter, kallades till handling efter att rapporter kom in om att en kvinna hade försvunnit med sitt barn på en avlägsen plats den 2 Februari.

Det tvååriga schäfern fick vara med på sökning för att hitta den försvunna mamman och hennes ettåring.

På tal om fallet berömde inspektör Jonathan för hans hjälte insats.

Han sa: ”Kvinnan hade inte setts eller pratats med på två dagar, hennes telefon fungerade inte, så naturligtvis var oro för hennes säkerhet hög.

”Insatstjänstemän, grannskapspoliser och specialpoliser skickades till hennes hem, och förfrågningar gjordes för att försöka spåra hennes steg.

”Tack vare ett utmärkt arbete mellan teamen hittades kvinnans bil snabbt på en bergsväg. Även om detta gav poliserna en plats att söka från, fanns det fortfarande ett stort område att täcka med tanke på hur lång tid hon hade varit försvunnen.

”Det var här Max spårningsförmåga verkligen kom in i bilden. Trots att han nyligen blev godkänd som Polishund, och på sitt första operativa skift, påbörjade han omedelbart en sökning i öppet område.”

Max och Peter fick hjälp i sökningen av enheter från ett annat team och en helikopter, samt fick råd från en sökexpert.

Och vid 13.30-tiden såg paret den försvunna kvinnan vinka efter hjälp nära en brant ravin på en bergssida.

Mamman och barnet drogs sedan i säkerhet och kontrollerades av fjällräddningsläkare och ambulanstjänst.

Insp Rees-Jones tillade: ”Detta var en fantastisk koordinerad och målmedveten laginsats från alla inblandade, som utan tvekan garanterade säkerheten för mamman och barnet som löpte stor risk att skadas.

”Jag måste särskilt nämna Peter och Max, som på sin allra första dag sedan de avslutade sin utbildning tillsammans tillryggalade en betydande mängd körsträcka i sökningen, och till slut hittade dem säkert.”

Max är en hund för allmänt bruk, vars huvudsakliga uppgift är att spåra och lokalisera människor i byggnader och utomhus, tillsammans med att spåra kasserad egendom och spåra och kvarhålla misstänkta.

Peter sa: ”Jag var verkligen glad över att under vår första operativa utplacering som ett hundspann kunde jag och Max säkert lokalisera den försvunna mamman och barnet.

”Max förblev fokuserad under det långa sökandet och han visade sig vara ovärderlig när han reagerade på uppropet om hjälp som resulterade i att vi hittade dem.”


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*