Småbarn som älskar sin hund så mycket att han tror att de är bröder

Från att borsta håret till att läsa en godnattsaga, en liten pojkes kontakt med sin hund går längre än de flesta.

Deras band är så nära att lille Jenson Webster, två, från Hinkley, Leicester, ser sin border collie, Fenn som sin bror – och härmar honom i nästan alla aspekter av livet.

Jenson föddes den 8 oktober 2017 – och Fenn föddes bara nio dagar senare, den 17 oktober – främlingar blir lika förvånad varje gång eftersom det sällan ses isär.

Familjen bestämde sig först för att få Fenn som en följeslagare att växa upp tillsammans med sin son – men de föreställde sig aldrig hur nära de två skulle bli.

Från att spela apport och slutföra trick uppfylldes Jensons milstolpar – även om de inte var de mest traditionella.

Stanna hemma mamma, Laura Webster, 29, kunde till och med lära Fenn att krypa för att visa Jenson vad han skulle göra – med Jenson som kröp vid sju månader och sedan gick vid åtta.

Ändå visade lille Jenson redan att han kunde hålla jämna steg med sin lurviga kompis, lyssnade på ord så som att ”sitta” och ”snurra” – såväl som försökte äta själv – precis som Fenn.

Den förbluffade mamman Laura är fortfarande förvånad över deras band medan det har fortsatt att växa, och tillsammans med sin assistent, 30-årige Tom Webster, tror familjen att bandet mellan de två är unikt.

Laura sa: ”De är, enkelt uttryckt, syskon – det är omöjligt att inte älska dem och deras fantastiska band.

”Fenn och Jenson föddes med nio dagars mellanrum och de har bokstavligen växt upp tillsammans – Jenson är mer som en ledare, men han har bestämt sig för att kopiera Fenn när han har lärt sig saker.

”Från att äta mat från tallriken, precis som Fenn skulle, går han också med honom och lär sig knep som sitta, snurra runt.”

Hon fortsatte: ”De gör morgon- och kvällsrutinen tillsammans – om Jenson ska få sitt hår borstat, redo för dagen som ligger framför sig, måste Fenn göra sitt också.

”De kommer att borsta tänderna tillsammans, titta på TV tillsammans med Jenson som ligger på toppen av Fenn, och varje promenad kommer du att hitta Jenson där, bredvid Fenn.

”Jenson har inga mänskliga syskon och Fenn blev hans enda – de är bästa vänner och helt oskiljaktiga.”

Att vara så nära har sina nackdelar – Laura måste ofta hindra Jenson från att bli vän med varje hund han möter när dom är ute och går.

Laura tillade: ”Vi vet att vi kan lita på Fenn till 100 procent, men vi har varit tvungna att se till att Jenson inte springer fram till alla hundar och tror att de alla kommer att bli som Fenn.

”Det han och Fenn har är så unikt och speciellt, vi vet att vi har tur som har det – vår lilla pojke har verkligen ett lurvigt syskon!”


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*