Hundsyskon separerade som valpar men ”Kom ihåg varandra” efter flera år

Det är inte ovanligt att hundar blir väldigt upphetsade när de korsar stigar när de är ute på promenad.

Men när två syskon hade ett överraskningsmöte förra månaden, efter att ha blivit separerade som valpar, så pussade dom på varandra

Cockapoos Monty och Rosie föddes i samma kull i juni för förra året och redan från början var de extra nära varandra.

När Rosies ägare Susan Killip pratade med The Dodo , sa: ”Det var sex stycken som föddes ur kullen men Monty och Rosie var alltid tillsammans.”

Det var tills Susans vänner från en närliggande by som tog över Monty och paret separerades – tills deras nyligen oväntade möte.

Susan sa: ”Det var så härligt, de båda bara hoppade och kramade varandra.

”Det var fantastiskt att de kom ihåg varandra efter 24 månader av att de inte träffats”

Monty och Rosies hjärtevärmande återförening blev viralt efter att Libby Pincher delade historien på Twitter, efter att ha fått höra om det av sin pappa.

I ett meddelande åtföljt av bilder på mötet med hundar sa hennes pappa till henne: ”Så, Dave var ute och gick med sin hund, och det var ett par som gick mot honom med en hund som var av samma ras som hans hund. Det visar sig att de var bror och syster från samma kull. Men istället för att bara leka som de gör med andra hundar.”

Uppenbarligen var det inte bara Libby och hennes pappa som berördes av återföreningen, med tweeten som fick mer än 800 000 gillningar.

Men medan Susan – och till synes alla på Twitter – är övertygade om att Monty och Rosie kände igen varandra, men experter är osäkra på om hundar kan identifiera sina syskon så här.

Tufts Universitys webbplats läser: ”Hundar av samma ras dras ofta mot varandra, så det är inte möjligt att säga.

”Vad vi vet är detta: doften av en annan hund stannar kvar med en hund under lång tid. Så en kullkompis som inte har setts på flera år kan ha en tröstande, bekant doft för en hund som stöter på honom eller henne efter en lång period av separation. Men om hunden bearbetar att det är en familjär anknytning kommer vi förmodligen aldrig att veta med säkerhet.”

Kom igen, titta på den där kramen. Vi vet.

Hur som helst kommer syskonen att spendera mycket mer tid tillsammans i framtiden.

Susan sa: ”Vi kommer att hålla kontakten, men det är lite svårt för tillfället, men efter det här är över kommer vi att gå promenader tillsammans.”


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*