5 tips för att hjälpa din hund eller valp att sova hela natten

Dr Mark är veterinär. Han har arbetat med hundar i mer än 40 år.

Hur du får din hund att sova hela natten
Nästan alla som har fött upp en valp har tagit itu med denna fråga. Valpar sover mycket på dagarna, men när det är dags för dig att slå höet är din lilla vän klarvaken och redo att leka.

Detta problem är mycket mindre vanligt med äldre hundar, men jag hör fortfarande folk klaga på det ibland. Jag har sett det oftast med seniorer som lider av CCD (Canine Cognitive Disorder, en form av senilitet).

Så vad är några saker du kan göra för att se till att din valp eller äldre hund sover hela natten? Läs vidare för att ta reda på det.

5 tips för att hjälpa en valp att sova hela natten
Här är några sätt du kan förbereda saker för läggdags tidigare på kvällen och se till att din valp får en god natts sömn (så att du också gör det!).

 1. Se till att din vän är trött.
  Varje hund måste tas ut på en promenad tidigt på kvällen. Jag kan inte säga exakt hur långt, eftersom hundar är olika beroende på deras rastyp och individuella personlighet, men jag kan säga att din valp måste vara trött när den släpar sig in genom dörren. Om han fortfarande studsar runt måste du spendera mer tid på att gå. Om du har en valp av stor ras och du bara inte kan gå tillräckligt för att trötta ut honom, vad sägs om en cykel?
 2. Mata middagen tidigt på kvällen.
  Hans sista måltid bör vara tidigt på kvällen så att han inte behöver vakna för att ”göra sina affärer” mitt i natten. Vissa experter kommer att rekommendera att du matar hunden en sen måltid så att den sover bättre med full mage. Det stämmer – hundar sover bättre på en full mage, men valpar måste också gå upp och slappna av mitt i natten om de äter en sen måltid.
 3. Ordna hans område.
  Jag är inte ett fan av lådor, men de flesta valpar måste vara instängda på något sätt i minst en vecka eller två för att lära sig husträning. Jag låter mina valpar sova bredvid mig i en låda eller ett gavelbord, och många gånger kommer hunden vilja sova bredvid mig när den blir äldre.
 4. Använd lämpliga sängkläder.
  Detta beror på rasen och hur varmt du håller ditt rum, så du måste använda lite sunt förnuft när du bäddar upp hans säng. Hundar gillar ofta att ligga på en smutsig t-shirt, så att ge en nytvättad handduk eller ett rent och fräscht täcke kan faktiskt göra det svårare för din valp att sova.
 5. Låt aktiviteten och leken varva ner när det närmar sig läggdags.
  Detta är inte ett problem för många hundar, men valpar som lämnas ensamma större delen av dagen behöver lite aktivitet på natten och vill använda denna tid till att leka. Om du vill brottas med din valp eller ta med den ut på gården för att leka apport, gör det tidigt, och vila när det är senare. Din valp kommer att göra det också, och därmed vara lugn och mycket mer sannolikt att sova hela natten när det är dags att lägga sig.

Dela vidare denna läsvärdiga artikel med dina vänner och familj!


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*