8 intressanta hundfakta – Hade ingen koll på 7an.

Akita, symbol för lycka

Akitas kommer från Akita-prefekturen i Japan, där de är en symbol för god hälsa, lycka och lång livslängd. Liksom sin kusin, Shiba Inu, älskar Akitas att hålla rent. De är lätt hustränade och ”skötsar” sig själva på ett kattliknande sätt.

Klang!

Var förvarnad: det höga, distinkta skället från den gamla engelska fårhunden liknas vid ljudet av två krukor som klirrar ihop.

Din guide genom underjorden

Xoloitzcuintli är en gammal ras från Mexiko. Heliga för aztekerna, de offrades och begravdes ofta tillsammans med sina ägare för att vägleda de döda på deras resa genom underjorden.

En tax som passar alla humör

Konstnären Pablo Picasso inspirerades av hans husdjur Tax som heter Lump. Trots deras bedårande utseende, avlades taxar för att jaga grävlingar. Deras namn kan delas upp på tyska som ”dachs” = grävling och ”hund” = hund. Tre olika pälsar (släta, trådhåriga och långhåriga) skiljer de tre typerna av tax åt. Uppfödare korsade de ursprungliga släthåriga taxarna med terrier för att skapa trådhåriga och spaniels för att skapa de långhåriga. Kanske på grund av deras terrierbakgrund, sägs trådhåriga taxar vara mer pigg och busig. Långhåriga är mer fridfulla och tysta, och släthåriga är precis i mitten.

Tungan ute!

Enligt kinesisk legend hjälpte Shar Peis svarta tungor att avvärja onda andar.

Öga ’vi ses’

Vinthundens ögonplacering gör att denna ras kan se både bakåt och över en halv mil framåt.

rasen Yodelayheehoo

Basenji är inte tekniskt ”skällfri”, som många tror. De kan joddla.

Fairy Carrier

Walesisk legend säger att älvor använde Corgis för att dra sina vagnar i strid.

Hade du koll på någon av denna roliga fakta lista? Jag hade inte koll på nummer 7.


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*