Brandkåren slåss mot lågorna – då ser de hunden rusa ut ur huset med något i munnen

Det finns inte mycket som är starkare än en mammas band till sina barn. Oavsett vad som händer har alla mammor speciella känslor och band till barnen, och det finns många exempel på mammor som gjort allt för att skydda de sina.

Dessa band finns förstås oavsett om det handlar om människor, fåglar, katter, hundar eller andra djur. När ett hus i Chile började brinna fick vi alla se en hjärtskärande insats som till fullo beskriver det en mamma känner för sina små. När huset brann ned till grunden hände nämligen något otroligt ovanligt.

När huset i chilenska Santa Rosa de Temuco, en bit söder om huvudstaden Santiago, började brinna var brandkåren snabbt på plats. Som tur var klarade sig alla i familjen helskinnade sånär som på några mindre brännskador.

Bildkälla: Firefighters Worldwide (Facebook).

Men när brandmännen tog sig tillbaka till brandbilarna för att åka därifrån upptäckte de att någon annan också hade överlevt branden. Det var någon som de hade missat i huset.

Bildkälla: Youtube/Bob Luck.

Familjen hade nämligen också en hund, och tiken Amanda sprang fram och tillbaka mellan huset och en av brandbilarna för att hämta sina 10 dagar gamla valpar. Hon la dem omsorgsfullt på det säkraste ställe hon kunde tänka sig – i brandbilen!

Bildkälla: Youtube/Bob Luck.

När hon hade hämtat alla valparna – hon bar dem med munnen – la hon dem tätt ihop och kröp själv ned intill dem för att skydda dem och se så att alla var okej. Brandmännen ringde dit veterinär som snabbt var på plats och undersökte alla valparna.

Bildkälla: Youtube/Bob Luck.

Hundmamman visade verkligen på den instinkt som föräldrar har när hon räddade sina valpar undan eldsvådorna. En valp brände sig dessvärre svårt, men i övrigt lever hela hundfamiljen och mår bra tack vare att tiken var så modig! Det är med andra ord ganska tydligt att ingen kunde stoppa den heroiska mamman från att vara med sin familj. Inte ens en otäck brand.

Mammor är det bästa som finns i hela världen! Dela gärna med av den här artikeln till dina vänner för att hylla den fantastiska Amanda och hennes modiga ingripande för att rädda sina älskade hundvalpar!


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*