Fantastisk ögonblick där Valpen räddas från ett översvämmat hem

Att behöva evakuera sitt hem skulle vara en skrämmande upplevelse, som gjordes desto värre om du var tvungen att lämna dyrbara tillhörigheter där eller din hund.

När orkanen Florence närmade sig så tvingades tusentals evakueras från sina hem i North Carolina, USA , men en liten malteser vid namn Soshe hann inte därifrån innan kraftiga översvämningsvatten drabbade staden Burgaw.

När Humane Society of Missouri (HSM) gjorde den omfattande resan till området för att hjälpa till att rädda djur som hade blivit kvar, hade ägaren till Soshe kontaktat Pender County Animal Control för att meddela dem att hunden inte hann bli evakuerad. Meddelandet skickades vidare till HSM, som kunde rädda många katter, hundar och även hästar från just det området.

Men varje dag när det var i det området, så försökte dem rädda Soshe men det kunde inte hitta huset eftersom översvämningsvattennivåerna var så höga att det täcktes.

Källa: Humane Society of Missouri

En av HSM:s katastrofräddningsteam, Chad Gard, sa till CBS : ”Hela grannskapet låg under vattnet, så bara taken syntes.

”Vi kunde inte utgå från den beskrivningen av huset vi hade fått eftersom vi bara kunde se taket.

Efter cirka en vecka hade vattennivån sjunkit tillräckligt för att kunna lokalisera huset och räddningsteamet gjorde ett sista försök att hitta Soshe. Som tur var gick deras båt sönder på vägen till huset, men det kunde då paddla sista biten till det svårfångade huset.

Vattnet var fortfarande runt 2,1 meter djupt, och med tanke på att hunden inte hade setts på en vecka, hade de inte mycket hopp om att rädda Soshe. Men när de kom närmare huset så återställdes hoppet.

Källa: Humane Society of Missouri

Gard sa: ”Vi såg en del av hus numret Och när vi kom nära huset kunde vi höra hunden skälla.”

Gard och hans kollega, Jessica Crampton, fortsatte sedan med att sparka och öppna den låsta ytterdörren tillräckligt mycket så att de kunde klämma sig in och hämta hunden, som de hittade flytande på en soffa i vardagsrummet.

Soshe var extremt skakad och hungrig, och i videon kan man ses hur den får välbehövlig mat kort efter att ha räddats. Hunden ger också lite lättnad under själva räddningen.

Efter att ha hört att Soshe hade blivit räddad bröt hundens ägare samman i tårar – som du kanske förstår.

När han reflekterade över det framgångsrika men krävande uppdraget, sa Gard: ”Vi känner oss väldigt privilegierade över att vi får möjligheten att hjälpa till, oavsett om det är vår stat eller en annan stat.

Det var en bra dag trots allt elände.


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*