Hur man får en hund att sova i sin egen säng

Din lurviga vän är din bästa vän. Din valp har funnits där för dig för att lyfta ditt humör när du har varit ledsen, besviken, rädd och allt däremellan. Du skämmer bort honom ruttet, men det finns en sak du vill sätta ner foten för och det är att sova i din säng.

Du måste lära dig hur man får en hund att sova i sin egen säng för låt oss inse det, det finns bara så mycket utrymme i din säng och att lägga till en valp i blandningen gör det inte lättare att sova i den. Du behöver din skönhetssömn för att vakna nästa morgon och känna dig utvilad och redo att ta itu med dagen . Detsamma gäller för din hund.

Oavsett om du sparkar varandra mitt i natten eller vaknar med allergier, är det dags att lära din valp att det är tryggt och mysigt att sova i sin egen säng.

Fortsätt läsa nedan för att lära dig hur du gör just det.

Välj en mysig plats för sängen
Om din valps säng är på en plats med mycket gångtrafik eller buller, kanske han inte är lika villig att somna där. Du måste hitta en mysig plats för hans säng . Du kan placera den i ett hörn av ett tyst rum eller till och med precis bredvid din säng om du föredrar det.

Du kan också överväga att placera hans säng under ett bord eller disk där han fortfarande kan se människor komma och gå men känner sig trygg och ur vägen. Om du tillbringar större delen av din tid i ett specifikt rum, kan detta vara en bra plats för hans säng.

Han kommer troligen att vilja vara på en plats som är nära dig.

Välj en säng som är bekväm
Föreställ dig att tvingas sova på en säng som är nära golvet med lite eller ingen stoppning eller dyna i den. Det här låter bara outhärdligt. Din valp vill inte sova hela natten i en obekväm säng heller.

När du väljer en säng för honom, se till att välja något som är bekvämt. Tryck ner sängarna medan du är i butiken och läs olika recensioner om dem för att få en bra uppfattning om dess komfortnivå.

Du kan också överväga att ta med dig din valp för att prova några sängar också. Vem vet, han kanske väljer en själv!

Led honom till sängen och ha en favoritleksak där
Om du har hittat den perfekta hundsängen men inte verkar övertyga honom att lägga sig i den, så finns det några knep du kan prova. Först kan du försöka leda honom till sin säng och säga åt honom att lägga sig ner och stanna. Om möjligt kan du också hämta honom och placera honom där.

Ett annat knep är att placera en favoritleksak på sängen så att han känner sig mer bekväm att sova där. Om leksaken inte fungerar, ta en gammal skjorta av dig och lägg den i sängen istället. Det kommer att lukta som dig och ge din hund tröst.

Håll dig konsekvent med honom
Precis som annan hundträning tar saker tid. Om din valp vägrar att stanna i sängen även efter att du har lett honom dit eller tagit upp honom och placerat honom i den, fortsätt bara att göra det. Konsekvens är nyckeln!

Så många gånger som han reser sig ur sin säng, ta bara upp honom och ställ tillbaka honom. Det finns ingen anledning att skälla på honom eller disciplinera honom på något sätt. Du behöver inte säga något alls.

Detta kan ta några försök så ha tålamod med honom . Med tiden kommer han att börja ta tag i det.

Använd positiva förstärkningar
Föräldrar använder positiva förstärkningar med sina barn och hundföräldrar bör göra detsamma med sina valpar. Skapa ett prissystem som din hund kommer att se fram emot när den ligger i sin säng. Du kan använda godsaker, men du vill inte behöva ge honom en goding varje gång han lägger sig i sängen.

Andra former av positiv förstärkning är att ge honom en klapp på huvudet och säga till honom, ”bra pojke” eller ”bra hund.” Du kan också belöna honom genom att ge honom hans favoritleksak.

Ge honom mycket tid att träna
Om din hund är tillräckligt trött kommer den att vilja sova. Om du har problem med att få honom att lägga sig ner och sova, se till att ge honom mycket motion . Ta ut honom varje morgon och eftermiddag för att springa runt och utforska.

Om du har tid, låt honom springa runt i hundparken eller leka utomhus. Ju mer motion du ger honom, desto mer villig kommer han att vara att lägga sig i sängen och sova. Att skapa en rutin är ett annat bra sätt att vänja honom vid att sova i sin säng under vissa tider på dagen.

Skapa en daglig träning och sömnrutin/schema och se till att hålla dig till det.

Vet du hur man får en hund att sova i sin egen säng?
Om du inte vet hur man får en hund att sova i sin egen säng , hoppas vi att den här guiden var till någon hjälp. Se till att följa dessa steg och få din valp på ett bra sov schema. Innan du vet ordet av kommer han att sova i sin egen säng som ett proffs!

För fler ämnen om hur man tar hand om hundar och kvinnors hälsa och kondition, se till att besöka vår hemsida regelbundet.


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*