Så vet du om din hund har ont – 4 tecken

Hundar har blivit bra följeslagare för många, och för det mesta kunde vi kommunicera med dem på olika sätt baserat på träning som vi lär dem. Men sanningen kvarstår att hundar inte kan prata. Därför kan de inte förmedla sina känslor till sin husse eller matte då och då. Så det är upp till dig att upptäcka om och när din hund har ont så att du kan vidta lämpliga åtgärder för att ta hand om dem.

Den här artikeln kommer att presentera några tecken som du kommer att märka när din hund har ont.

Aptitlöshet

Det är ett känt faktum att djur som lider av smärta kommer att undvika mat. Därför, om du observerar att din en gång glupska hund inte längre visar intresse för mat eller inte ens kommer nära matskålen, eller lämnar efter sig en generös portion frukost eller middag, kan det vara så att din hund upplever svår smärta .

Du kan behöva rådfråga med en veterinär så snart som möjligt.

Överdriven dregling

Om din hund plötsligt börjar dregla kraftigt och överdrivet mycket kan det vara ett tecken på illamående. Diarré, förstoppning eller kräkningar är också tecken på inre svaghet, och du bör vidta nödvändiga åtgärder för att lindra problemet.

Förändringar i beteende

Din hundkamrat som brukade vara energisk och lekfull börjar plötsligt tillbringa större delen av dagen liggandes tyst i hörnet. Om din hund börjar bete sig roligt och grinigt, så är något fel någonstans som måste åtgärdas så snart som möjligt.

haltar

Om du märker att din hund plötsligt haltar är det en bra indikation på att den har ont. Att halta kan bero på en muskelbristning, en rivning i ligamentet, ett brutet ben, en tagg som kilas in mellan tårna eller bencancer.

Om haltandet fortsätter i upp till 24 timmar, måste du besöka den lokala veterinären så snart som möjligt. Veterinären kan göra en fysisk undersökning för att ta reda på källan till smärtan. Vid behov kan veterinären rekommendera röntgenstrålar för att bedöma de mjuka vävnaderna såväl som benstrukturen i din hunds kropp.

Summan av kardemumman i alla dessa observationer är att du alltid bör vara vaksam över din hundkamrat. Du är den som kan läsa av din hunds beteende.

Om du och hunden har varit tillsammans ett tag bör du kunna berätta hur de agerar eller reagerar, hur de välkomnar, vad de älskar att äta, etc. Att känna till dessa hjälper dig att märka nästan omedelbart om något är fel .


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*