Kvinna kräver att få tillbaka sin hund – sprang iväg och blev omhändertagen

En kvinna kräver att hennes hund ska lämnas tillbaka efter att den sprungit iväg och blivit adopterad.

Symara Moses 10-åriga hund, Kobe, rymde ursprungligen från sitt hem i Austin, Chicago, USA, den 5 juli efter att självständighetsdagens fyrverkerier skrämde honom

Moses och hennes familj tillbringade de följande veckorna med att leta efter sin hund och dela ut försvunna affischer, omedvetna om att Kobe – som inte är mikrochippad – hade tagits in av härbärget Fetching Tails dagen efter att han rymde.

Skyddshemmet chippade och kastrerade sedan Kobe, samt behandlade en öroninflammation, innan han återplacerades.

I ett försök att återförenas med sin hund, deltog Moses i en insamling av Fetching Tails på onsdagen, men hon fick sedan ett brev om upphörande och avstå från skyddets advokater.

När hon pratade med CBS Chicago sa hon: ”Jag har aldrig upplevt det här i mitt liv. Det här är så svårt.

”Jag tror att vi har en väldigt stor men enkel fråga här, men om dialogen inte ens är öppen kan vi inte ens komma igång.

”Få din hund chippad, och då skulle du inte gå igenom det här. Så det är den största lärdomen.”

Moses har sedan dess erbjudits stöd av kommunalrådet Alderman Raymond Lopez, som sa att Kobe var en ”familjemedlem” till Moses och hölls som gisslan.

I ett Facebook-inlägg på torsdagen sa han: ”Detta är en oavsiktlig konsekvens av att minska flykten till en kortare tidsram och därigenom ge ägare ett mindre fönster för att hitta sitt förlorade husdjur. Tyvärr händer detta oftare än vi vet om.

”Jag försökte ta itu med detta tidigare men fick höra av vår juridiska avdelning att lagligt, när ett djur väl passerar tröskeln för tre dagars herrelösa håll, anses de nu juridiskt sett som stadsegendom och kan adopteras, överföras till undsättning eller avlivas oavsett om ägaren upptäcker dem efter den tidsramen.

”Det är olyckligt att räddningen har vägrat att göra det rätta och lämna tillbaka djuret till sin rättmätige ägare. En vän till mig som förespråkar djur har ett ordspråk, ”Husdjur behöver inte alltid ett nytt hem, ibland behöver de bara gå Hem.'”

Enligt CBS Chicago sa Fetching Tails advokat, Andre Wrighte: ”De nya ägarna är medvetna om vad som har pågått. Men inget av det spelar någon roll. Det finns ett juridiskt kontrakt.”

Wrighte sa att de nya ägarna inte är intresserade av att träffa Moses.


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*