Vuxen schäfer som ser ut som en valp

En schäfer med ett sällsynt tillstånd ser fortfarande ut som en ung valp, trots att den är två år gammal .

Ranger har hypofysdvärgväxt, vilket innebär att han inte åldras på samma sätt som andra hundar gör och han kommer att se ut som en valp mycket längre än normalt.

Den bedårande hunden fick diagnosen tillståndet efter att han ådrog sig en parasit som heter Giardia.

Efter sin behandling för Giardia märkte hans ägare att han inte växte i samma takt som en schäfer borde.

Så de tog honom till veterinären som föreslog att Ranger hade hypofysdvärgväxt , vilket schäfer är predisponerade för.

Som en bieffekt av tillståndet har stackars Ranger drabbats av ett antal hälsoproblem, som att förlora sin päls och flagnande hud orsakad av hypotyreos.

Men tyck inte så synd om söta lilla Ranger, för tack vare sina kärleksfulla ägare och ett gäng förälskade fans på nätet har hunden kunnat få den behandling han behövde för sina olika besvär och har återhämtat sig helt från sin hud och pälsproblem.

Nu har den friska och glada hunden en armé av följare på sitt Instagramkonto och tillbringar dagarna med att leka med sina poochsystrar Hazel och Jessie.

Shelby Mayo som är Rangers väktare, sa : ”När vi ursprungligen fick Ranger från uppfödaren var han mindre än alla sina andra kullkamrater, men vi trodde att det berodde på att han hade en parasit som heter Coccidia.

”Under veckorna efter tog vi hem honom och han var parasitfri men det slutade senare med att han fick en parasit som heter Giardia.

”Samtidigt upptäckte vi också att Ranger hade en stor infektion i halsen

”Vi kunde så småningom få infektionen under kontroll, snabbspola framåt några månader senare kunde vi äntligen bli av med Giardia.

”Under denna tid förblev Ranger väldigt liten, veterinären hade misstänkt att han kan ha hypofysdvärgväxt, en genetisk mutation

”Men vi var fortfarande skeptiska eftersom detta tillstånd är mycket sällsynt.

”Med tiden blev Ranger fortfarande inte mycket större, och vid det här laget är vi säkra på att han har detta tillstånd.

”Efter ytterligare några månader kastrerade vi honom och det var då vi började se stora förändringar.

”Han tappade aptiten, började gå ner i vikt, tappade nästan all päls och hade extremt torr och flagnande hud.

’Många människor på vår Instagram-sida varnade oss för att hypofysdvärgar kan ha många medicinska problem, men fram till dess hade vi inte upplevt några.

”En av våra följare ’Guardians Farm’ är ett litet företag som tillverkar handgjorda tvålar, lotioner, etc och de skickade getmjölkstvål till oss, vilket till slut hjälpte Rangers hud oerhört.

”Samtidigt sa en annan av våra följare som också har en schäfer dvärg att vi skulle kontrollera sina sköldkörtelnivåer eftersom många dvärgar lider av hypotyreos.

”Så vår veterinär kontrollerade hans sköldkörtelnivåer och visst var han låg, detta kan orsaka håravfall och aptitlöshet.

”Efter att ha fått Ranger på Levothyroxine och använt denna tvål växte hans päls tillbaka och torrheten försvann.

”Rangers kull var den första kullen som vår uppfödare hade fött upp dessa till specifika hundar tillsammans.”

”Vi tror att detta var orsaken till den genetiska defekten. Och som en ansvarig uppfödare kommer inte att föda upp de två hundarna tillsammans igen.

”Han är frisk och glad som han kan vara nu och älskar att hoppa runt och leka med sin boll och pipiga leksaker med sina två systrar Hazel och Jessie.


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*