Hunden väntar vid fönstret tills ägaren kommer hem – i tio timmar

Hundar är väl människans bästa vän? Ingen är mer lojal. Nåval, här är några bevis för den teorin stämmer, övervakningskamera i hemmet kan man se en hund som står vid ett fönster och väntar på att ägaren ska komma hem igen, i cirka tio timmar. Du kan se videon längre ner av inlägget.

I klippet så glor hunden förväntansfullt ut genom ett fönster i bostaden.

När den ettåriga border collie som heter PI ser ägaren komma hem så hoppas det av glädje.

Filmen laddades upp av frun som heter Zhang, hon sa att hon var berörd av filmen på Pi när han hoppade av glädje.

Källa: Douyin

När hon skrev med The Daily Mail sa hon: Han gör så väldigt ofta. Han satt för det mesta hela förmiddagen med att bara vänta där, men ibland tar han en paus och tar en tupplur.

Gjorde ont i själen att se i klippet hur Pi bara satt där, men det är enda valet jag har när jag jobbar.

Jag gör mitt bästa för honom när jag är ledig, vi åker överallt för att leka under helger och helgdagar. Först tänkte jag köpa en till hund, men då kanske både blir oroliga och bara sitter vid fönstret och det hade gjort ännu mer ont.

Flera hundägare kände empati för hennes situation.

Källa: PA

En person kommenterade och sa: Känner mig så skyldig och skulle gjort vad som helst för att stanna hemma med den hela tiden.

Och en annan skrev: Jag har exakt samma arbetstid som du och min hund gör likadant.

Dr Sean en föreläsare sa: ”Människor lever i ett socialt system för fission-fusion – ett där grupper under loppet av en enda dag går samman, upplöses, splittras och möts igen, alla med grupperingar av olika sammansättning.

”Hundar har upplevt den här formen av socialt liv under en mycket kortare period av sin evolutionära historia än vi, efter att ha utvecklats och lever i helt sammanhållna grupper – dvs sådana som inte tillfälligt splittras.

Källa: Youtube

Social isolering är därför ofta problematiskt för dem och de kan uppleva ångest på grund av separation.

”Det är också sant att när hundar är sociala djur kommer de sannolikt att känna sig mindre trygga i de tider de lämnas i social isolering. Sociala djur har visat sig längta efter social kontakt när de isoleras mer än mat.”

Så om det finns något positivt vi kan ta från den här pandemin, är det vetskapen om att otaliga hundar över hela världen är mycket lyckligare nu när deras människor arbetar hemifrån.


Loading...

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*